Ga naar Content
Sport

Sportclub met ballen: DSOV trots op carrière Boulahrouz

10 december 2017, 18.00 uur · Aangepast 10 december 2017, 19.28 uur
Door: · Foto: NH/Dennis Nieuwenhuis

VIJFHUIZEN Khalid Boulahrouz en Tyronne Ebuehi het zijn twee namen die voor altijd verbonden blijven aan DSOV uit Vijfhuizen. Dat merkte onze reizende reporter Dennis Nieuwenhuis zondag bij zijn bezoek aan de club uit de tweede klasse C. Het tweetal voetbalden in het verleden bij de club en maakte vervolgens de stap naar het betaald voetbal.

De club in Vijfhuizen beschikt over een groot aantal vrijwilligers waar een beroep op kan worden gedaan. Eén daarvan is Harrij Hiskemuller. Hij is lid van de maandagochtendploeg en al bijna vijftig jaar betrokken bij DSOV. "Ik heb drie jaar gevoetbald en toen ging het mis met mijn knie, vervolgens ben ik vrijwilliger geworden. Ik heb een ploegje bij elkaar gezocht van negen man en daar gaan we iedere maandag vanaf 9.00 uur mee naar buiten en maken we alles weer in orde". De sneeuw wordt maandag niet weg gehaald. "Nee hoor dat laten we lekker liggen. De natuur die ruimt het wel op en als dat is opgeruimd gaan we weer naar buiten toe.

Oud-ploeggenoot van Boulahrouz
Eén bekende naam die dus zijn carrière bij DSOV is begonnen is die van Khalid Boulahrouz. Een persoon die nog samen met de oud-international speelde is Emiel Boon. "Je zag wel dat hij meer kon dan de meeste jongens waarmee we voetbalden en hij werd al snel gescout door de Haarlemse jeugdselectie en daarna Ajax". Nadat Boulahrouz vertrok is Boon nog één keer wezen kijken bij zijn oude makker. "Ik ben nog een keer naar Chelsea geweest. Toen ik een weekendje in Londen was, toen ben ik 1 wedstrijd wezen kijken.

Broodje bal populair bij DSOV
Ook bij DSOV nam Dennis weer een kijkje in de keuken. Deze week was het broodje bal daar het meest verkochte broodje. Na een zorgvuldige keuring besloot Dennis het broodje een 7,8 te geven. 

Wil je dat Dennis Nieuwenhuis ook eens bij jullie club op bezoek gaat? Geef je dan op via [email protected] en Dennis komt binnenkort een keertje langs. Sportclub met ballen wordt dit seizoen iedere zondagmiddag tussen 14.00 uur en 18.00 uur uitgezonden op NH Radio. Zondag is Dennis te gast bij Rugbyclub Haarlem in Haarlem.