Ga naar Content

Emotionele Noppert speelt finale tegen Welshman Williams

EGMOND AAN ZEE Danny Noppert heeft voor een enorme sensatie op de Finder Darts Masters. In een bloedstollende halve finale won hij van oud-wereldkampioen Scott Mitchell met 3-2. Hij is hiermee de eerste Nederlander in dertien jaar die de finale bereikt in Egmond aan Zee. Noppert treft in de finale Jim Williams.

De start van de wedstrijd was duidelijk voor de Engelsman. Noppert leek wat spanning te hebben. Dat is niet gek, want een halve finale spelen is een bijzondere gebeurtenis. Scott Mitchell, de Engelsman met veel meer ervaring, was uiterst geconcentreerd en kwam al snel op een 1-0 voorsprong in sets. In de tweede set zette Mitchell deze lijn stug door en deze ook vrij gemakkelijk. 

Comeback 
Noppert kwam in een benaderde situatie, want als hij deze set zou verliezen, zou Mitchell doorgaan naar de finale. Het leek er even op dat de Engelsman ook de derde set makkelijk zou winnen, maar toen kwam er iets los in de Fries. Hij begon veel constanter te gooien en leek een vast ritme te hebben. Mitchell aan de andere kant verloor wat van zijn concetratie (twee gemiste matchdarts) en gaf Noppert kansen. Deze benutte de Nederlander goed en kwam helemaal terug tot 2-2. In de beslissende ging hij vrolijk door en wist uiteindelijk nog te winnen door zijn vijfde matchdarts te benutten op dubbel drie. Een bijna onmogelijke comeback was een feit geworden. 

Noppert is de eerste Nederlander na Raymond van Barneveld in 2004 die weer de finale van de Finder Darts Masters weet te bereiken.

Jamie Hughes - Jim Williams (2-3)
De tweede halve finale leek een prooi te worden voor Jim Williams. 'Kuifje' won de eerste set met 3-2 en profiteerde in de tweede set van een slordigheidje van Hughes, waardoor ook deze set naar de jonge Welshman ging. De Brit zorgde voor een ommekeer in de derde set door de derde leg te pakken met een 86 finish te pakken. De vierde set ging eveneens met 3-1 naar Hughes.

'Kuifje en de Finder Darts Mastersfinale'
Opmerkelijk was dat Williams in elke set de eerste leg pakte, zo ook in de vijfde set. Hughes kwam terug tot 1-1, maar toen liet Williams zien dat hij toch echt het meeste recht had op een finaleplaats. Na zijn laatste pijl in de dubbel tien sprak commentator Jacques Nieuwlaat over 'Kuifje en de Finder Darts Mastersfinale'. Williams verraste in de poulefase al Glen Durrant, de tweevoudig winnaar van de Finder Darts Masters, en de Belg Geert de Vos.

Foto: Sander Kaaij