Harms uitgeschakeld, Noppert moet Nederlandse eer hoog houden

EGMOND AAN ZEE De Finder Darts Masters gaan verder zonder de Noord-Hollander Wesley Harms. De inwoner van Heerhugowaard verloor met 3-1 van Jamie Hughes. De enige Nederlander die de halve finales wist te bereiken was Danny Noppert dankzij een overwinning op Willem Mandigers.

Scott Mitchell - Darius Labanauskas (3-0)
De beide mannen zette in de eerste set gelijk een prima niveau neer. Scorend was het sterk, en waar het gisteren een moeizame dag was op de dubbels, vielen ze vandaag wel meteen. De Engelsman en de Litouwer gingen gelijk op en in de eerste set kwam het aan op een beslissende leg. Mitchell was daarin ijzersterk en zette de 1-0 op het scorebord. Deze lijn trok hij op een fantastische manier door in de tweede set. Vooral in de categorie 140 blonk 'Scotty Dog' uit. Dit resulteerde in een 3-1 leg overwinning in de tweede leg voor Mitchell.

Darius Labanauskas werd door de vroege achterstand wakker geschud en begon wat meer in de wedstrijd te komen. In de derde set kwam hij met twee goede finishes op een 2-0 voorsprong en kreeg zelfs de kans om voor de sets. Maar Labanauskas miste op dit belangrijke moment een paar dubbels. Scott Mitchell kon hierdoor in deze set nog terug komen tot 2-2. In de beslissende leg van de derde set excelleerde de Engelsman met een dertien darter waardoor hij de eerste darter is die zich plaatst voor de halve finale op de Finder Darts Masters.

Danny Noppert - Willem Mandigers (3-1)
De tweede kwartfinale van de dag volledig gehuld in oranje, want Willem Mandigers en Danny Noppert namen het tegen elkaar op. De eerste leg ging naar Mandigers na een wat slordig begin van de Fries Noppert. Hierna herpakte hij zichzelf door een prima dertien-darter uit te gooien op zijn favoriet dubbel twintig. De twee legs die volgden, ging redelijk gelijk op. Het niveau daalde een beetje, maar Mandigers was degene die zijn zenuwen het best onder controle kon houden en zette de 1-0 in sets op het scorebord.

Het was nu aan de Fries Noppert om zichzelf terug te vechten in de wedstrijd. En dat deed 'Noppie' in een geweldige tweede set trok hij de stand weer helemaal gelijk. Hierna was het gedaan met Mandigers. De Fries won maar liefst vijf legs op rij en won ook zonder enige moeite de derde set. De Eindhovenaar Mandigers deed in de vierde leg nog even wat terug en kwam op voorsprong. Dit duurde echter niet lang. Noppert bleef zeer constant gooien en ging, zonder enige moeite, met 3-1 door naar de halve finale.

Wesley Harms - Jamie Hughes (0-3)
Het avontuur van Harms zit erop. De Noord-Hollander speelde tegen titelfavoriet Jamie Hughes en verloor met 3-0. In de eerste set kwam Harms terug van een 2-0 achterstand, maar greep Hughes bij 2-2 toch de set. De tweede set ging vrij gemakkelijk naar Hughes. In de derde set probeerde Harms het nog wel, maar wist Hughes met 3-1 de wedstrijd vrij gemakkelijk te winnen.

#nhdarts This is how you prepare for a semi-final @jamiehughes180 pic.twitter.com/bdvGjUHqC6

— Glen Durrant (@Duzza180) December 10, 2017
Scott Waites - Jim Williams (2-3)
De spannendste kwartfinale was de wedstrijd tussen Scott Waites en Jim Williams. 'Scotty 2 Hotty' pakte vrij gemakkelijk de eerste set met een 79 finish. Williams pakte vervolgens de tweede en derde set (3-1, 3-1) met onder meer een 116 finish. In de vierde set zorgde Waites, die met een gelukje überhaupt in de kwartfinales terechtkwam, met een 121 finish voor een beslissende set. Williams pakte in de vijfde set de eerste leg met een 130 finish, Waites kwam terug tot 1-1, maar kon toen Williams niet meer bijbenen.