Ga naar Content
Sport

Kelly Schouten wint zevende Marathon Cup-wedstrijd

10 december 2017, 12.29 uur · Aangepast 10 december 2017, 13.45 uur
Door: · Foto: ANP/Robin van Lonkhuijsen

DEVENTER Kelly Schouten heeft zaterdagavond in Deventer de zevende wedstrijd van de Marathon Cup gewonnen. Het nichtje van de bekendere Irene Schouten schoof haar schaats net iets eerder over de streep dan klassementsleider Iris van der Stelt, die tweede werd. de derde plek was voor Manon Kamminga.

De voorbereiding van Schouten was niet optimaal. Door het weer was het vanuit Zwaagdijk-Oost naar Deventer filerijden op de A1, zodat ze pas kort voor de wedstrijd aankwam bij de ijsbaan.

"Kon nog net warmlopen"
"Eerst kon ik de kleedkamer niet vinden, ik kon de inschrijving niet vinden, en dan loop je hier maar een beetje rond", zei ze tegen schaatsen.nl. "Ik kon nog net een rondje warmlopen en mijn schaatsen aantrekken. Dat was het." Maar met een dikke knipoog ging ze verder. "Misschien moet ik het voortaan altijd maar zo doen. Als dit dan de uitkomst is, dan heb ik het er voor over."

In het algemeen klassement staat Kelly Schouten vijfde. Iris van der Stlet gaat aan de leiding, Emma Engbers is tweede en Jade van der Molen is derde.

Hoolwerf wint bij de mannen
Bij de mannen ging de overwinning naar Evert Hoolwerf voor Crispijn Ariëns en Sjoerd den Hertog. Mats Stoltenborg de schaatser uit Hoofddorp reed niet mee in deze wedstrijd. Mede daarom zakte hij in het algemeen klassement naar de vijfde plek. Chrispijn Ariëns voert het klassement aan.