Ga naar Content

Van der Voort: "Als je niet op het WK Darts staat, hoor je er niet bij"

ZAANDAM Teleurgesteld vertrok Vincent van der Voort vorig jaar uit Londen na zijn uitschakeling op het WK Darts. Hij had zoveel last van zijn rug dat het hem parten speelde tijdens zijn wedstrijden. Nu ziet de wereld van de darter er stukken zonniger uit.

Begin februari liet Van der Voort weten dit jaar te zien als een tussenjaar. Hij wilde verbetering zien in zijn conditie voordat hij weer grote toernooien zou spelen, dus ging hij aan de slag in de sportschool. De darter speelde daarna dit jaar drie grote toernooien, waarin hij niet zo goed presteerde. "Ik trainde toen veel in de sportschool. Ik had continu spierpijn, dat voelde niet goed. Daar moet je aan wennen." Op de vloertoernooien waren de resultaten wisselend. "Gaandeweg het jaar heb ik wat meer zelfvertrouwen gekregen en de resultaten waren weer wat beter. De eerste stap hoop ik op het WK te zetten, door daar een paar ronden door te komen", aldus Van der Voort.

Dave Chisnall
Zijn eerste wedstrijd op het WK is gelijk een lastige, tegen de nummer acht van de ranglijst Dave Chisnall. Toch kijkt de Purmerender niet op tegen het duel: "Het is een fantastische speler, maar het is zeker niet onmogelijk om hem te verslaan. Als ik speel zoals ik dat op de training doe, denk ik dat ik een goede kans maak. Chisnall zal niet blij zijn met deze loting, voor hem zal het niet makkelijk worden."

Vanaf juli wist de darter dat hij het WK Darts zou spelen. "Dat is waar je als darter naar uitkijkt. Elk toernooi is mooi om te spelen, maar op het WK kan je net even wat meer. Je merkt het ook aan de aandacht voor het toernooi.  Het is gewoon groter, het toernooi van het jaar. Als je als darter daar niet speelt, hoor je er eigenlijk niet bij."

Lees ook: De Dutch Destroyer: "Misschien moet ik dit jaar zien als een tussenjaar"

Foto: Pro Shots/Action Images