Ga naar Content

Williams wint op sensationele wijze van De Vos, titelverdediger Durrant verrassend uitgeschakeld

EGMOND AAN ZEE Jim Williams heeft voor een sensatie gezorgd op de Finder Darts Masters. Met een gemiddelde van 110.58 per beurt won hij met speels gemak van de Belg Geert de Vos. Dat betekende ook gelijk de uitschakeling van de tweevoudig kampioen Glen Durrant.

In de eerste leg moest Williams nog even warm worden, maar daarna ging het paspedaal vol open. De ene, na de andere hoge score werd uit de hoge hoed getoverd. De Belg had hier totaal geen antwoord, waardoor de eindstand in een mum van tijd 5-1 was in het voordeel van Williams. Glen Durrant verloor gisteren ook al verrassend van Williams, maar herpakte zich vandaag tegen Geert de Vos. Williams had dus genoeg aan een overwinning om naar de kwartfinale te gaan. 

Willem Mandigers - Michael Unterbuchner (5-3)
Op voorhand had de Duitser Michael Unterbuchner een groot voordeel in de wedstrijd tegen de Nederlander Willem Mandigers. Als Unterbuchner zou winnen, was hij door. De start voor de man uit Duitsland was veel belovend, want hij gooide meteen een maximale score. Unterbuchner zou deze leg ook meteen pakken. Willem Mandigers was op zijn beurt ook sterk begonnen en prikte er in de eerste drie legs meteen drie 180 scores in. Toch vergrootte Unterbuchner de voorsprong tot 3-1. Hierna ging de zenuwen parten spelen bij de Duitser en werd hij zeer slordig. Mandigers maakte hier dankbaar gebruik van en kwam helemaal terug in de wedstrijd. De Nederlander wint uiteindelijk met 5-3 en dat was genoeg om door te gaan naar de kwartfinale. 

Mark McGeeney - Darius Labanauskas (1-5)
Het scenario van deze wedstrijd tussen Mark McGeeney en Darius Labanauskas was simpel: de winnaar zou doorstromen naar de kwartfinale. De Litouwer Labanauskas, die al imponeerde in zijn eerste wedstrijd, zette deze lijn sterk door in de wedstrijd tegen de nummer één van de plaatsingslijst. Hij opende de wedstrijd met een twaalf-darter. McGeeney was erg slecht op de dubbels en wist er in de hele partij maar één te raken. Labanauskas won uiteindelijk met maar liefst 5-1 en stootte de Engelsman van zijn troon. We zien de Litouwer morgenochtend terug in de kwartfinale.