Guus Til: "Een wereldomhaal of een gelukje, hij telt ook voor één"

ALKMAAR Het duurde even voordat de machine écht ging draaien, maar toen was er voor Heracles Almelo ook geen houden meer aan. AZ walste in Alkmaar na rust over de tegenstander heen (5-0), mede dankzij een treffer van Guus Til. "Het was geen wereldgoal. Maar of het nou een omhaal is of een gelukje, hij telt ook voor één", aldus de maker van de 2-0.

Een paar minuten eerder was een doelpunt van de middenvelder nog afgekeurd. Hij scoorde net nadat de scheidsrechter voor een handsbal had afgefloten. En vlak voor rust had Til arbiter Van de Graaf evenmin aan zijn zijde. Een harde overtreding van invaller Roland Baas leverde slechts geel op, tot verbazing van velen. Til: "Hij was vol op mijn enkel, die klapte dubbel."

Dat het halverwege de wedstrijd nog maar 0-0 stond, kon het Alkmaarse publiek maar matig bekoren. Til hoorde wat gefluit van de tribunes toen hij de kleedkamer opzocht. "Ze waren aan het morren. Ik begrijp het en het mag hoor, alleen gaan we daar niet beter van voetballen."