Ga naar Content

Noord-Hollander Harms plaatst zich voor kwartfinale

EGMOND AAN ZEE Wesley Harms uit Heerhugowaard heeft zich geplaatst voor kwartfinale van de Finder Darts Masters. Met een overtuigende 5-3 overwinning op Andy Baetens sluit hij af als winnaar van poule E. Zondagmiddag treft hij in de kwartfinale Jamie Hughes.

Een spannende strijd tussen Noord-Hollander Harms en de BelgBaetens. De Heerhugowaarder pakte een gaatje door op 3-2 zijn eigen leg te benutten met een sterke finish. Baetens kwam met moeite terug tot 4-3, waarbij Harms een matchdart niet kon benutten. Uiteindelijk trok Harms in de 8ste leg aan het langste eind. 

Martin Adams - Kyle McKinstry (5-4)
Adams begon overtuigend aan zijn tweede groepswedstrijd. In de tweede leg kwam hij op 2-0 dankzij een 11-darter en een leg later won hij door 84 uit te gooien. Vanuit het niets ging het niveau van Adams naar beneden en rook McKinstry zijn kansen en kwam terug tot 4-4. In de beslissende leg won de sluwe vos Adams alsnog zijn wedstrijd, maar was het gemiddelde gedaald tot onder de 90. Waites eindigde zijn poulefase met een gemiddelde van boven de 92 en het gemiddelde van de Noord-Ier was gezakt tot onder de 88.

Lees ook: Scott Waites de gelukkige na knotsgek duel tussen Adams en McKinstry

Aileen de Graaf - Anastasia Dobromyslova (4-3)
De geplaatste Aileen de Graaf speelde zaterdagavond een overtuigende wedstrijd tegen Anastasia Dobromyslove. De inwoner van Bunschoten-Spakenburg pakte in elke leg het initiatief en liep uit naar een 3-0 voorsprong. In de vierde leg kreeg De Graaf haar eerste matchdart, maar ging de Russin er met de leg vandoor. Een 54 finish van Dobromyslova in de vijfde leg en elf missers in de zesde leg brachten de spanning helemaal terug in de wedstrijd. De beslissende leg werd, na twee missers van de Russin, uiteindelijk toch een prooi voor De Graaf. 

Foto: Sander Kaaij