Ga naar Content

Indrukwekkende Hughes maakt gehakt van Reynolds, Girvan schakelt Nederlanders uit

EGMOND AAN ZEE Jamie Hughes heeft zich na een ijzersterke wedstrijd tegen Dean Reynolds weten te plaatsen voor de kwartfinale op de Finder Darts Masters. De Engelsman gaf zijn visitekaartje af door 103 gemiddeld te gooien en won zeer eenvoudig met 5-1. Hij maakt zich gelijk favoriet voor de titel in Egmond aan Zee.

In een eenzijdige wedstrijd kwam Hughes met een veertien-darter op voorsprong. Hierna deed Reynolds nog even iets terug, maar veel was dat niet. De Engelsman Hughes liep snel uit en tikte gemiddeld met z'n eerste negen pijlen bijna 110 aan en dat deed nog geen andere darter op de Finder Darts Masters hem na. Morgen zien we hem terug in de kwartfinale. 

Deta Hedman - Sharon Prins (4-0) 
De Nederlandse Sharon Prins had gisteren een prima start in haar eerste wedstrijd. In een onderling duel met Deta Hedman gingen de dames uitmaken wie naar de halve finale ging. Prins had een stroeve start en kon het scorende vermogen van Hedman niet bijhouden. 'The Heart of Darts' kwam al snel op een 2-0 voorsprong, mede door veel gemiste dubbels van Prins. Hedman was uiteindelijk veel te sterk en won zonder enige moeite met 4-0. 

Ramon Leferink - Nathan Girvan (2-4) 
De laatste wedstrijd in de poulefase van de jeugd ging tussen de Nederlander Ramon Leferink en de Schot Nathan Girvan. Leferink moest met een grote uitslag winnen om nog enige kans te maken op de halve finale. In het begin van de wedstrijd ging het gelijk op. Girvan pakte de eerste leg vrij eenvoudig, maar de Nederlander toonde veerkracht en maakte snel gelijk. Hierna liep de jonge Schot uit met een aantal goede scores en won uiteindelijk makkelijk met 4-2. Met de uitslag schakelde hij niet alleen Leferink uit, maar ook de titelverdediger Justin van Tergouw die gisteren al verloor van Girvan.