Ga naar Content
Noord-Holland

Bussumse ondernemer succesvol met neprestaurant

9 december 2017, 13.14 uur
Door: · Foto: Screenshot website

BUSSUM Een Brit werd gisteren wereldnieuws, omdat hij met zijn neprestaurant in London op de eerste plek bij Tripadvisor terecht wist te komen. Maar in ons eigen Noord-Holland hebben we ook iemand die erin is geslaagd een neprestaurant op de kaart te zetten. Marketeer Daan staat op nummer een bij Google bij de zoekterm 'restaurant Bussum' met zijn neprestaurant Bierdorp.

De website van restaurant Bierdorp lijkt nét echt. Het Duitse restaurant heeft recensies, een website, een Facebookpagina en staat in de zoekmachine vermeld tussen alle andere restaurants in de Gooise plaats. 

Maar eten bij het restaurant wordt een lastig verhaal. "Dan sta je bij mij voor de deur", zegt Daan in een interview met de NOS. De 'restauranteigenaar' werkt bij een marketingbureau in Almere en bedacht het restaurant voor de grap. Het leek hem leuk toen hij zijn huis in Bussum kocht om het te registreren als restaurant. Met alle gevolgen van dien.

Daan maakte een website, een Facebookpagine, verzon een menu bij elkaar en liet kennissen recensies schrijven. En er zijn dus echt mensen die erin trappen. "We worden weleens gebeld." Daan speelt het spel dan gewoon mee: "Als ze willen reserveren, zeg ik dat we de komende drie maanden volgeboekt zijn. Daarna bellen ze niet vaak nog een keer."