Volendammer Runderkamp blij met de punten "maar de tweede helft was niet om aan te gluren"

VOLENDAM Opnieuw wist FC Volendam vrijdagavond drie punten te pakken tegen een Jong-team. Na zeges op Jong PSV en Jong AZ werd Jong FC Utrecht met 2-1 geklopt. Dat gebeurde na een prima eerste helft van de thuisclub. Na rust stak er een oude kwaal op en ging er weer veel mis, maar dit keer bleef dat zonder gevolgen.

Trainer Misha Salden sprak van een wedstrijd met twee gezichten. Middenvelder Nick Runderkamp had hetzelfde gevoel. Voor rust kregen de Volendammers meer dan voldoende mogelijkheden om de Utrechtse talenten op een grote achterstand te zetten. "We hebben het publiek vermaakt, maar laten het na om naar 4-0 uit te lopen. De tweede helft was niet om aan te gluren", erkende Runderkamp.

Rode kaart Ten Den
De wedstrijd eindigde met een rode kaart voor Teije Ten Den. De invaller zou in een duel zijn tegenstander hebben geslagen. Salden: "Teije is de ideale schoonzoon. Ik kan me niet voorstellen dat hij bewust iemand slaat. We gaan kijken hoe dat er op de beelden uitziet."

Door de 2-1 zege klautert FC Volendam langzaam verder uit het dal. Met veertien punten uit zeventien wedstrijden staan de mannen van Salden op de achttiende plaats in de Jupiler League.

Volgende week gaat FC Volendam bij nummer vijftien RKC Waalwijk op bezoek. De eerste seizoenshelft wordt in Amsterdam afgesloten tegen Jong Ajax. Ook deze beide duels zijn uiteraard te horen bij NH Sport op de radio.