FC Volendam wint in winterse omstandigheden van hekkensluiter

8 december 2017, 20.32 uur · Aangepast 9 december 2017, 00.45 uur
Door: · Foto: Pro Shots / Martijn Buskermolen

VOLENDAM In winterse omstandigheden heeft FC Volendam met 2-1 gewonnen van Jong FC Utrecht. Treffers van Nick Doodeman en Enzo Stroo zorgden voor een 2-0 voorsprong bij rust. Nick Venema bracht met een late treffer de spanning terug, maar uiteindelijk trokken de Volendammers aan het langste eind.

Een sneeuwbui tijdens de warming-up zorgde voor een ongebruikelijke voorbereiding, maar dankzij de borstelmachine van Piet Jonk kon de wedstrijd toch om acht uur beginnen. Zonder aanvoerder Kees Kwakman maar met Nick Runderkamp. Kwakman moest zich kort voor de aftrap laten vervangen vanwege een rugblessure. In de verdediging maakte Daan Klinkenberg zijn opwachting voor de geschorste Henny Schilder.

Warming-up begonnen op de stukken kunstgras die Piet Jonk inmiddels sneeuwvrij heeft gemaakt. #voljut pic.twitter.com/btIsP6m9y5

— Edward Dekker (@edwarddekkerrtv) December 8, 2017
Doodeman met de 1-0
FC Volendam was in de openingsfase de bovenliggende partij met kansen van Nick Runderkamp en Kevin Visser. Uiteindelijk maakte Nick Doodeman in de 18e minuut de openingstreffer. Met een gekruld schot passeerde hij vanaf de rand van het strafschopgebied doelman Nick Marsman. Na de treffer ruilde de scheidsrechter de witte bal om voor een oranje bal omdat het weer licht begon te sneeuwen.

"Enzo wordt het 2-0 door Stroo"
Tegen het eind van de eerste helft kwam FC Volendam op 2-0. Een crosspass van Ties Evers werd door Enzo Stroo met links binnengetikt. Doodeman kon de stand zelfs op 3-0 brengen; hij lobde de bal weliswaar over Marsman, maar ook over diens goal.

Sterker Jong FC Utrecht
In de tweede helft lieten de jonge bezoekers uit Utrecht zien dat ze goed kunnen voetballen. De kansen werden echter niet benut door onder meer Karim Loukili en Mitchell van Rooijen. Voormalig FC Utrecht-speler Rodney Antwi zorgde voor het grootste gevaar van de Volendammers in de tweede helft, maar hij schoot de bal in de korte hoek waar ook Marsman stond.

Aansluitingstreffer Venema
Aan het eind van de wedstrijd werd het ineens weer spannend. Nick Venema tekende  voor de aansluitingstreffer in de 86e minuut. Invaller Ten Den kreeg vervolgens van Doodeman een honderd procent-kans, maar weer redde Marsman. In de vier minuten blessuretijd kreeg Ten Den een rode kaart voor het slaan van zijn tegenstander. Dat was letterlijk het laatste wapenfeit van de wedstrijd.

FC Volendam blijft de nummer achttien in de Jupiler League. De ploeg van Misha Salden heeft nu veertien punten. Jong FC Utrecht blijft de hekkensluiter met tien punten.