Ga naar Content

Mijlpaal voor Van Overeem: "Schitterend!"

ZAANSTAD Achter de naam van Joris van Overeem staan honderd officiele duels namens AZ. De middenvelder debuteerde vier jaar geleden in het bekerduel met Achilles '29. "Als ik nu zo terug kijk was ik er toen eigenlijk nog niet klaar voor. Ja, ongeduldig was ik wel."

Joris van Overeem trainde afgelopen week een aantal keren apart van de groep. De reden is een blessure aan zijn hamstring. Daardoor speelde hij afgelopen weekend in Venlo ook niet mee. De kwetsuur lijkt mee te vallen en waarschijnlijk is hij er dit weekend gewoon weer bij. "Ik denk dat ik in mijn carrière nog nooit meer dan een paar trainingen heb gemist. Nu twee keer achter elkaar. Heel zuur. Zeker nu het zo lekker gaat, dan wil je niks missen." Van Overeem miste namelijk een paar weken geleden ook de wedstrijden tegen sc Heerenveen en Willem II door zijn hamstring.

Vierde seizoen in eerste
De 23-jarige inwoner uit Amsterdam doorliep de gehele jeugdopleiding in Alkmaar. Nu is hij alweer bezig aan zijn vierde seizoen bij de hoofdmacht. "Op mijn twaalfde ben ik hier binnen gekomen. Zeven jaar in de jeugd gespeeld met als doel om in het eerste te spelen. Als je dan honderd wedstrijden voor AZ mag spelen, schitterend!"

Klik met Vincent Janssen
Belangrijk moment voor Van Overeem was zijn verhuur aan FC Dordrecht in het seizoen 2014-2015. "Andere omgeving en jongens. Ik moest elke dag vechten voor mijn plekje. Daar heb ik de rest van het pakketje aangevuld." Met meer bagage keerde Van Overeem succesvol terug in Alkmaar. Vooral met spits Vincent Janssen kon hij het goed vinden. De 27 treffers van de oud-spits van AZ waren voor een groot gedeelte te danken aan zijn maatje. "Ik hou ervan om elke bal naar voren te spelen en hij wil elke bal hebben. Dat klikte gewoon goed, al hebben we er ook veel op getraind."

"Hard blijven werken"
Vorig seizoen was minder positief voor de aanvallende middenvelder. Een behoorlijk aantal wedstrijden moest hij vanaf de bank bekijken. Van Overeem werd zelfs een tijdje uit de selectie gezet omdat hij kritiek uitte via de media. Uiteindelijk veroverde hij in de tweede seizoenshelft zijn basisplaats terug. "Je moet positief blijven en hard door blijven werken. In het begin had ik daar moeite mee. Na een maand ging dat beter en kon ik het seizoen ook goed afsluiten."

Zaterdag neemt Van Overeem het met AZ in eigen huis op tegen Heracles. Dit duel is live te volgen via NH Sport op de radio vanaf 19.00 uur.

Foto: Pro Shots/Kay in 't Veen