Ga naar Content

Wederom zoekactie naar vermiste Charles Fritz (71): "Het is slopend"

ZAANDAM De familie van de 71-jarige Charles Fritz heeft vandaag weer een zoekactie opgezet om hem te vinden. Sinds maandag ontbreekt elk spoor van de vermiste demente man.

Zo'n vijftig mensen verzamelden zich vanochtend op de parkeerplaats van Oost-Dorsch in Zaandam om te helpen zoeken. Ook de stiefdochter van Charles, Nora van het Kaar, stond weer klaar om het gebied uit te kammen. "Je bent 24 uur per dag wakker om te wachten op een reactie. Het is echt slopend", vertelt Nora aan NH Nieuws.

Vandaag is het vijf dagen geleden dat de 71-jarige verdween uit zijn verzorgingstehuis. "Dit duurt gewoon te lang", aldus Nora. "Het is erg koud en hij heeft geen eten en geen drinken. De hoop begint nu wel een beetje in te zakken. Elke avond als het weer donker wordt hebben we het weer zwaar. Dan wacht je tot het licht wordt en dan begin je weer met zoeken."

Lees ook: Zoekactie naar vermiste Charlie Fritz (71) levert niets op: "We houden moed"

'Alsof je iemand in Parijs neerzet'
Charles Fritz zat net twee dagen in het tehuis. Volgens Nora had hij het daar prima naar zijn zin. "Zaterdag was hij erg vrolijk. Het ging goed voor mijn gevoel", zegt Nora. Hierdoor kreeg zij niet het gevoel dat Charles weg wilde. Toch is hij maandagochtend weggelopen. Iemand moet hem hierbij geholpen hebben, omdat er een groot hek met pincode om het tehuis staat. "Iemand heeft het hek opengelaten. Hij kent daar de buurt niet. Dan is het alsof je iemand in Parijs neerzet." 

Lees ook: Omgeving vermiste Charlie Fritz (71): "Hij is mogelijk in Amsterdam"

Ook de zus van Charles, die haar broer meer dan dertig jaar niet heeft gezien, doet mee aan de intensieve zoekactie. "Ik schrok enorm toen ik hoorde dat hij werd vermist. Dan staat je wereld even stil. We zijn elkaar vroeger op een gegeven moment uit het oog verloren, maar het is toch m'n broer en ik houd van hem."

Tips
Ondanks de tips en zoekactie van afgelopen week, is Charles nog niet gevonden. Hij zou ook in Amsterdam gezien zijn. Daar staat zijn ouderlijk huis en Charles zou een paar dagen voor zijn verdwijning gezegd hebben dat hij daarheen wilde gaan. "We hebben overal gezocht waar hij maar kan zijn", vertelt zus Ellie met een brok in haar keel. "Ik hoop dat we hem vinden."

Foto: NH