Ga naar Content

Teun Koopmeiners is gewoon vaste waarde

ALKMAAR Een paar maanden geleden was Teun Koomeiners nog een relatief onbekende voetballer van Jong AZ. Nu is de middenvelder vaste waarde in AZ 1. Een verandering van status, en dat in een paar maanden tijd.

"Ik heb een thuissituatie die zorgt dat ik wel met beide benen op de grond blijf staan. Ik blijf het liefste dicht bij mezelf", aldus de nog maar 19-jarige Koopmeiners.

Exponent
Veel aandacht is er de laatste tijd voor de AZ-jeugdopleiding, Koopmeiners ziet dat hij wordt gezien als één van de exponenten daarvan. "Er komt de laatste tijd inderdaad veel op me af. Maar we moeten focussen op de wedstrijden. En dat is zaterdag het duel met Heracles."

Fris gevoel
Er wordt al aardig gespeculeerd over waar AZ toe in staat is dit jaar. Koopmeiners zegt dat het vasthouden van de tweede plaats tijdens de winterstop een mooi doel is. "We hebben nog een interessant programma met wedstrijden tegen PEC Zwolle, Ajax en Heerenveen. En dan spelen we ook voor de beker in Sittard. Het zou mooi zijn als we daarna met een fris en goed gevoel de tweede helft van de competitie ingaan. Maar we moeten vooral wedstrijd voor wedstrijd kijken."

Foto: Pro Shots / Toin Damen