Ga naar Content

NH Peilt: Zelf vuurwerk afsteken, of gemeente het laten doen?

Noord-Holland - Nederlanders ergeren zich steeds vaker aan vuurwerk. De overlast die Nederlanders van vuurwerk ervaren, is sinds 2015 toegenomen van 28 naar 36 procent. Dat blijkt uit onderzoek.

Ergernissen
De grootste ergernissen zijn de harde knallen, vuurwerkresten op straat en geschrokken huisdieren. Ook storen mensen zich aan vuurwerkrestanten in de tuin en stank.

Handhaving
Ook blijkt dat steeds meer mensen voorstander zijn van een strengere handhaving op illegaal vuurwerk. Ruim drie kwart van alle Nederlanders is daar voor. Bijna de helft van de Nederlanders is voor een algeheel vuurwerkverbod voor particulieren.

Vuurwerkshow
Al een tijdje wordt de discussie gevoerd hoe de overlast en vooral het aantal slachtoffers tijdens oudejaarsavond kan worden teruggedrongen en of en hoe een (gedeeltelijk) verbod op vuurwerk en centrale vuurwerkshows daaraan zouden kunnen bijdragen. De gemeenten organiseren dan speciale shows te waarbij professionals het vuurwerk afsteken.

Wat vind jij?
Zelf vuurwerk afsteken of het de gemeente laten doen?

NH Peilt is de hele dag online, om 12:40 en 16:40 uur op NH Radio en vanaf 17:00 uur bij NH Nieuws op tv. De meeste reacties op NH Peilt staan op de Facebookpagina van NH Nieuws. Geen Facebook maar wel een mening? Mail je verhaal dan naar [email protected]

Foto: