Ga naar Content
Noord-Holland

Drukke pakjesavondspits vooral spelbreker rond Amsterdam

5 december 2017, 18.58 uur · Aangepast 5 december 2017, 19.15 uur
Door: · Foto: VID

AMSTERDAM De pakjesavondspits treft in onze provincie vooral hulpsinterklazen op de A10. Door ongelukken staan op de Amsterdamse ring enkele files waarvan de langste negen kilometer lang was. Over het algemeen is de avondspits iets drukker dan de Sinterklaasspits van 5 december 2016, meldt deVerkeersinformatiedienst.

Tussen Amsterdam Oud-Zuid en Durgerdam stond het verkeer over een lengte van 9 kilometer vast. Dat kwam door een eerder ongeval. 

Ook tussen Amsterdam Sloterdijk en Osdorp gooit een ongeluk roet in het spreekwoordelijke eten. Daar staat een file van 2 kilometer, waarbij de vertraging beperkte blijft tot 10 minuten. 

Lees ook: Sinterklaasdrukte: vol verwachting in een vroege spits 

Op de A9 tussen de knooppunten Badhoevedorp en Rottepolderplein staat het verkeer over 7 kilometer vast. In tegengestelde richting tref je op die snelweg een kleine file tussen Akersloot en Heerhugowaard. Ook op de A1, A2 en de A4 staan korte files, die maximaal zo'n tien minuten vertraging opleveren.  

De spits kwam vanmiddag al vroeg op gang, al viel de drukte op de wegen volgens de Verkeerinformatiedienst rond 16.00 uur nog mee vergeleken bij wat er was voorspeld.