Ga naar Content
Sport

"Veel ploegen hebben zich afgemeld vanwege de pest"

5 december 2017, 18.36 uur · Aangepast 6 december 2017, 11.55 uur
Door: · Foto: Wim Botman

TOLIARA Oud-prof Wim Botman start donderdag in de Ronde van Madagaskar. "Een paar maanden terug was er hier de pest uitgebroken en daarom hebben veel ploegen zich afgemeld. Dat is er nu niet meer", vertelt Botman vanaf het Afrikaanse eiland.

"Wij hebben vandaag de wegen gezien. Die zijn slechter dan ik had verwacht. Wij hebben genoeg binnenbandjes mee. Soms ontbreken er gewoon stukken weg en dan moet je door de greppel", aldus Botman die net is aangekomen in startplaats Toliara. 

Vijf Nederlanders
Botman rijdt samen met vijf andere Nederlanders de Afrikaanse koers. "Al heel lang heb ik dit idee. Ik had een lijstje met landen en daar stond Madagascar bij. Het lijkt mij gewoon een mooi verhaal." Van het vijftal komen ook Adne van Engelen ('t Zand) en Thomas Hartog (Haarlem) uit Noord-Holland. 

Mooi avontuur
Botman is al een paar jaar gestopt met professioneel wielrennen en ziet dit dan ook als een mooi avontuur. "Ik heb geen idee wat het niveau is. Als je wil presteren dan moet je gewoon in Europa gaan fietsen. Het is ook zeker een avontuur."