Ga naar Content
Noord-Holland

'Invallen bij Neckermann.com in Naarden, directie aangehouden'

5 december 2017, 17.32 uur · Aangepast 5 december 2017, 18.12 uur
Door: · Foto: ANP

NAARDEN Financiële opsporingsdienst FIOD heeft gisteren een inval gedaan in de kantoren van webwinkel Neckermann.com en moederbedrijf Readen in Naarden.

Dat melden RTL Nieuws en RTL Z op basis van eigen bronnen, nadat de FIOD zelf had bekendgemaakt dat er gisteren bij doorzoekingen vier mannen en twee vrouwen zijn aangehouden. Behalve in Naarden werden er ook kantoren en panden in Hilversum, Loosdrecht, Almere, Drachten, Lunteren en het Belgische Gravenvoeren doorzocht. 

De inval werd gedaan in het kader van een strafrechtelijk onderzoek naar het witwasen van vijf miljoen euro. Volgens RTL's bronnen zijn de directeuren van Readen en Neckermann.com meegenomen voor verhoor. Andere werknemers van de bedrijven zouden tijdelijk zijn vastgehouden in het pand en moesten hun telefoons inleveren.  

Telefoons inleveren
"Verdachten en hun bedrijven hadden de beschikking over grote sommen contant geld, terwijl het vermoeden bestaat dat daar geen legale inkomsten tegenover staan", aldus de opsporingsdienst. 

Failliet
Neckermann.com is al langer in opspraak. Nadat het bedrijf een jaar geleden failliet ging, werd een doorstart gemaakt waarbij de gemoederen hoog opliepen. Zo zouden de broers die het bedrijf in 2015 hebben gekocht, elkaar de tent uitvechten, schreef RTL Z in augustus. 

Een maand later vonniste de Ondernemingskamer in Amsterdam - de rechtbank voor bedrijven - dat een externe bestuurder orde op zaken moest stellen bij moederbedrijf Readen Retail. Ook werd toen een onderzoek naar het beleid en de gang van zaken binnen het bedrijf aangekondigd.