Ga naar Content
Sport

Deelnemersveld Tata Steel Schaaktoernooi rond

4 december 2017, 12.09 uur · Aangepast 22 december 2017, 16.49 uur
Door: · Foto:

WIJK AAN ZEE De Russische regerend Europees kampioen Maxim Matlakov en zijn landgenoot Dmitry Gordievsky completeren het deelnemersveld van de 80e editie van het Tata Steel Schaaktoernooi. Matlakov (23e op de wereldranglijst) schuift aan bij de Tata Steel Masters en Gordievsky bij de Tata Steel Challengers.

Met de komst van Magnus Carlsen en zijn landgenoot Aryan Tari doen zowel de regerend wereldkampioen als de kersverse jeugdwereldkampioen mee in Wijk aan Zee. De beste vrouwelijke grootmeester, Hou Yifan, is eveneens van de partij. Uiteraard doet de Nederlander Anish Giri (14e op de wereldrangijst) ook mee.

Het toernooi in Wijk aan Zee wordt gespeeld van 12 tot en met 28 januari 2018. In het kader van Tata Steel Chess On Tour spelen de Tata Steel Masters op woensdag 17 januari in Beeld en Geluid op het Mediapark in Hilversum en op woensdag 24 januari in het Academiegebouw van de Rijksuniversiteit Groningen. Alle speeldagen zijn gratis toegankelijk voor belangstellenden en zijn ook online live te volgen.