AZ naar tweede plek na winst bij VVV

VENLO In een koude en natte De Koel in Venlo heeft AZ het duel met VVV in de slotfase naar zich toegetrokken. Een eigen doelpunt van Ralf Seuntjens bracht de Alkmaarders op voorsprong en zes minuten voor tijd besliste Pantelis Hatzidiakos het duel. Door de winst staan de Alkmaarders nu op de tweede plaats van de ranglijst achter PSV.

Pikant detail van de wedstrijd was natuurlijk de broederstrijd tussen Mats Seuntjens (AZ) en zijn broer Ralf (VVV), waarvoor de hele familie Seuntjens op de tribune had plaatsgenomen. En dat is een grote familie.

? | John van den Brom vindt het speciaal dat de gebroeders Seuntjens tegen elkaar spelen:

— FOX Sports (@FOXSportsnl) December 3, 2017

AZ dicteerde de wedstrijd maar VVV kreeg een aantal levensgrote kansen. De Limburgers hadden al vroeg in de wedstrijd voor kunnen staan en na twintig minuten schoot Ralf Seuntjens ook nog op de paal.

Maar ook AZ kreeg kansen, onder andere via Guus Til en Thomas Ouwejan. Na een klein half uur spelen scoorde AZ uit een vrije trap van Teun Koopmeiners, maar dat doelpunt werd afgekeurd omdat scheidsrechter Nijhuis op een andere plek een overtreding zag.

Tweede helft
Ook in de tweede helft kreeg AZ kansen maar het was iedere keer 'net niet'. Toch kwam AZ op voorsprong met dank aan Ralf Seuntjens, die in de 73e minuut de bal uit een hoekschop achter zijn eigen keeper kopte.

⚽️ DOELPUNT AZ! Eigen Goal Ralf Seuntjens! #vvvaz 0-1 pic.twitter.com/2gSLI23LaH

— OnsAZ (@OnsAZAlkmaar) December 3, 2017

Zes minuten voor tijd werd het ook nog 0-2 door een volley van afstand van Pantelis Hatzidiakos. Daarmee boekte AZ de tiende overwinning op rij en staat nu op de tweede plek met 31 punten uit 14 duels. Ajax zakt door het gelijkspel bij FC Twente van zaterdagavond naar de derde plek met 29 punten.

Goed gevoetbald, slecht verdedigd
Trainer John van den Brom was content met het resultaat. "Er waren twee verschillende helften. Eerste helft hebben we goed gevoetbald, maar slecht verdedigd. Tweede helft hebben we ons veel meer vastgehouden aan het voetbal en hebben we beter verdedigd. Dan valt die goal voor ons en pakken we hem."

Opstelling AZ: Bizot; Svensson, Hatzidiakos, Wuytens, Ouwejan; Midtsjø, Til, Koopmeiners; Jahanbakhsh, Weghorst, Seuntjens.

Opstelling VVV Venlo: D. Van Crooij; Rutten (Opoku/79), Promes, Roseler, Janssen; Leemans, Seuntjens, Van Bruggen; V. Van Crooij, Thy (Amenyido/88), Hunte.