Ga naar Content

Broederclash in Venlo: "Hij zou eigenlijk een beslissende speler bij AZ moeten zijn"

BREDA Voor de eerste keer spelen ze op het hoogste niveau tegen elkaar, Ralf Seuntjens en Mats Seuntjens. De een als speler van VVV Venlo en de ander staat onder contract bij AZ. We zochten de oudste, Ralf, op in zijn ouderlijk huis in Breda. "We mogen trots zijn als broers."

"Toen wij promoveerden keek ik gelijk wanneer we tegen AZ moesten spelen." Ralf Seuntjens is bezig aan zijn derde voetbaljaar in Venlo en pakte vorig seizoen het kampioenschap met zijn team in de Jupiler League. Voor de aanvallende middenvelder is het de eerste keer dat hij in de eredivisie acteert. Zijn broertje Mats speelde al eerder voor NAC op het hoogste niveau en nu voor het tweede seizoen met AZ. "Mats heeft daar ook de kwaliteiten voor en ik heb eerst negen jaar in de Jupiler League gespeeld."

Geen jaloezie
Mats Seuntjens maakte in de zomer van 2016 de overstap van NAC naar AZ. Bij Ralf is er totaal geen sprake van jaloezie, maar vooral een gevoel van trotsheid. "Als ik Mats bij AZ zie voetballen, dan denk ik dat die jongen superveel kwaliteit heeft. Alleen zou hij soms wat meer arbeid moeten verrichten. Met zijn kwaliteiten zou hij gewoon een beslissende speler bij AZ moeten zijn."

In Jupiler tegenover elkaar
De broers stonden tweemaal in de Jupiler League tegenover elkaar. De eerste confrontatie was in oktober 2015. Ralf speelde toen al voor VVV en kwam met zijn team op bezoek bij NAC, waar Mats nog voetbalde. De Limburgse club won met 1-0 door een treffer van Ralf, maar hij miste ook een penalty. En Mats zag dat zijn treffer in blessuretijd werd afgekeurd wegens buitenspel. "Dat was wel echt de wedstrijd van de Seuntjens. Mooi om mee te maken en hopelijk dat het in de eredivisie ook zo kan verlopen."

Zondag om 12.30 uur staan de broers tegenover elkaar in de Koel. Dit duel is live te volgen via de site van NH.

Foto: