FC Volendam-speler Nick Doodeman: "Overwinning was verdiend geweest"

VOLENDAM Gemengde gevoelens bij FC Volendam. Moesten ze zich nou tevreden stellen met de 1-1 tegen Almere City of niet? Aanvaller Nick Doodeman vond dat zijn team te weinig had gekregen. "Een overwinning was verdiend geweest."

Doelpunten van Doodeman en Teije ten Den werden afgekeurd wegens buitenspel. Enzo Stroo miste direct na rust, bij 0-0, een enorme kans. "Als die ballen erin vliegen winnen we gewoon. Dat is balen."

Buitenspelgoals of niet?
Overigens dacht Doodeman dat zijn treffer in de 33e minuut terecht werd afgekeurd. "Voor mijn gevoel liep ik buitenspel. Daarom protesteerde ik niet. Ik hoorde net in de kleedkamer dat het niet zo was. Zuur, want dan kom je op 1-0 en kom je er lekkerder in."

Rood Schilder
In het laatste kwart van de wedstrijd moest de thuisclub het met een man minder stellen. Henny Schilder kreeg rood voor een overtreding op oud-ploeggenoot Dennis van der Heijden op de rand van het strafschopgebied. Almere haalde geen voordeel uit de numerieke meerderheid. Sterker nog, in de 74e minuut incasseerde het team van Jack de Gier de gelijkmaker van Rodney Antwi.

Trainer Misha Salden vond dat FC Volendam het duel had moeten winnen. "We hebben een aantal grote kansen gehad en er zijn twee afgekeurde goals vanwege buitenspel. Of ze het nou waren of niet, het betekent dat er twijfel is. Ik hoop dat ze allebei echt buitenspel waren, want anders is het zuur."

Door de 1-0 nederlaag van Helmond Sport bij RKC Waalwijk is FC Volendam één plekje gestegen in de Jupiler League. Met elf punten uit zestien duels staat de FC nu achttiende.

Vrijdag 8 december speelt FC Volendam de laatste thuiswedstrijd van 2017. Dan is Jong FC Utrecht te gast in het Kras-stadion. Deze wedstrijd is uiteraard rechtstreeks op de radio te volgen bij NH Sport.