Ga naar Content
Sport

Telstar verliest attractief duel van SC Cambuur

1 december 2017, 21.36 uur · Aangepast 2 december 2017, 01.53 uur
Door: · Foto: Pro Shots / Henk Jan Dijks

VELSEN-ZUID In Leeuwarden heeft Telstar een voorsprong niet weten vast te houden. In een attractief duel maakte Mo Hamdaoui de openingstreffer, maar waren het de invallers aan de kant van SC Cambuur die de wedstrijd deden kantelen; 2-1.

Zonder Telstar-coach Mike Snoei in de dug-out begon het duel in Leeuwarden. Snoei zat zijn wedstrijd schorsing uit en bekeek het duel vanaf de tribune. Vandaar zag hij dat zijn ploeg het moeilijk had in de openingsfase. SC Cambuur stormde op het doel van Rody de Boer af, maar Jordy van Deelen, Marvin Peersman en Bryan Smeets kregen de bal niet in het Telstar-doel. Issa Kallon kreeg trouwens geel voor deze valpartij in het strafschopgebied.

Issa Kallon krijgt geel voor een vermeende fopduik. #camtel https://t.co/z62eC1WxMP pic.twitter.com/aUB4mqRpBp

— FOX Sports (@FOXSportsnl) December 1, 2017
Toen de Friese storm ging liggen kwam Telstar aan voetballen toe. Met een gevaarlijke vrije trap van Mohammed Osman was Jerdy Schouten bijna trefzeker, maar de middenvelder kwam een schoenmaat te kort. Nog voor het rustsignaal ging Telstar verder met het creeëren van kansen. Mo Hamdaoui en Andrija Novakovich waren dichtbij namens de Velsenaren, maar konden doelman Erik Cummins niet passeren. 

Doelpunt Hamdaoui
Aan het begin van de tweede helft kwam Telstar op voorsprong. Aanvaller Hamdaoui passeerde met een geplaatst schot, tussen vijf SC Cambuur-spelers, doelman Cummins in de verre hoek. 

Invallers kantelen de wedstrijd
Voor de thuisploeg de reden om het een en ander te veranderen. Een voorzet van Kallon werd door invaller Furdjell Narsing binnengetikt. Niet veel later gleed Toine van Huizen onbesuisd door zijn eigen strafschopgebied en raakte daarbij Van Deelen. Wat overbleef was een strafschop die door invaller Ricardo Kip werd benut. 

Telstar mag het zichzelf verwijten dat ze het duel niet eerder beslisten. Met name Novakovich kreeg genoeg kansen om de 0-2 te maken. Door de nederlaag zakt Telstar naar de zesde plaats. SC Cambuur blijft de nummer zestien.

Samenvatting:

Samenvatting SC Cambuur (2-1) Telstar. #CAMTEL pic.twitter.com/U5gZfEKi0B

— Cambuur Live (@CambuurLive) December 1, 2017
Opstelling SC Cambuur: Cummins; Van Deelen; Steenvoorden, Schilder, Peersman, Houtkoop (Daniels/47); Smeets (Kip/80), Van Kippersluis (Narsing/69), Schils; Kallon, Barto

Opstelling Telstar: De Boer; Sno, Van Iperen, Van Huizen, Brito; Korpershoek (Rodrigues/86), Osman, Schouten (Van Heertum/80); Hamdaoui, Novakovich, Platje