Ga naar Content
Noord-Holland

Buschauffeur Fred Teeven maakt proefrit vanaf station Hilversum

1 december 2017, 19.28 uur
Door: · Foto: ANP/Sander Koning

HILVERSUM Voormalig staatssecretaris van Justitie Fred Teeven heeft zijn eerste proefrit gemaakt als buschauffeur. Dat deed hij vanaf station Hilversum. Aanstaande maandag begint de ex-VVD'er aan zijn officiële eerste werkdag vanuit Haarlem.

"Ik sprak Fred vandaag nog en hij heeft er heel veel zin in", aldus woorvoerder Lucas Stassen van vervoersbedrijf Connexxion tegen het Algemeen Dagblad

Lees ook: Fred Teeven rijdt binnenkort als buschauffeur door Haarlem

De voormalig bewindsman heeft al een lange tijd een 'grootrijbewijs'. Ook zou hij voor zijn politieke carrière al touringcarchauffeur zijn geweest. "Ik doe het chauffeurswerk parttime en heb mijn introductiecursus net achter de rug." Teeven deed afgelopen week zijn examen voor de introductiecursus en opleiding tot buschauffeur en slaagde met vlag en wimpel.

 
Teeven zegt zelf veel te hebben in zijn nieuwe werk. "Het voelt weer als veertig jaar geleden toen ik ook chauffeur was. Je moeten dingen doen die je hart ingeven, dan hoef ik me niet te schamen dat ik dit werk doe. De meeste mensen reageren er erg positief op", vertelde Teeven.