Ga naar Content
Noord-Holland

AZ-talent Fedde de Jong (14) leeft jongensdroom: 'Voetbal is de mooiste sport die er is'

30 november 2017, 16.51 uur
Door: · Foto: NH Nieuws

Onze provincie barst van het talent. De sterren van later zijn nu op jonge leeftijd bezig om hun droom te realiseren. In de serie ‘Wonderkids’ volgen we vier grote talenten uit Noord-Holland, die allen op hun eigen manier bezig zijn om later door te breken met hun talent. Zo ook Fedde de Jong (14), voetballer van AZ.

Hoe is de beoefening van de grote passie van deze talenten te combineren met school? Hebben ze eigenlijk wel vrije tijd? De vier grote talenten vertellen hoe zij hard werken om hun grote droom uit te laten komen.

Fedde de Jong
In de eerste aflevering van Wonderkids volgen we de jonge voetballer Fedde de Jong uit Uitgeest. Hij is 14 jaar en speelt in de jeugd van AZ. Ondanks dat hij pas één jaar bij de Alkmaarse profclub speelt, is hij al aanvoerder van zijn team én mocht hij al meedoen met het Nederlands elftal voor spelers tot 14 jaar.

Fedde hoopt over een paar jaar door te breken in het eerste elftal van AZ. Ooit hoopt hij zijn grootste droom uit te laten komen: spelen bij FC Barcelona, zijn favoriete club.

Bekijk de aflevering hieronder en vergeet je niet te abonneren op ons Youtube-kanaal.