Ga naar Content
Noord-Holland

Automobilisten opgelet: tot het weekend verraderlijk glad op de weg

28 november 2017, 22.09 uur · Aangepast 28 november 2017, 22.30 uur
Door: · Foto: Shutterstock

NOORD-HOLLAND Oppassen geblazen voor wie de komende dagen de weg opgaat. Door de combinatie van winterse buien en (nacht)vorst kan het op sommige wegen in de provincie verraderlijk glad worden. Daarvoor waarschuwt de VerkeersInformatieDienst.

Vooral donderdag kan het tijdens fikse hagelbuien opeens glad worden. Ook snelwegen liggen er dan eventjes wit bij. De VID vraagt automobilisten in zo'n geval rustig te blijven rijden en niet plotseling te remmen. "Als de weg wit is en je er met 100-130 kilometer per uur op inrijdt, is de neiging groot om te remmen. Maar dat is niet zo handig", legt VID-medewerker Bas van de Beek uit. 

Vorst
Hij wijst erop dat het vrijdagochtend en zaterdagochtend in het binnenland gaat vriezen. "Direct aan de kust blijft het boven nul, maar ietsje het binnenland in daalt de temperatuur onder het vriespunt. Als er daarvoor winterse buien zijn gevallen en het wegdek is nog nat, is dat verraderlijk. Afgelopen zondag zagen we dat ook nog, toen gebeurden er aardig wat ongelukken."