Ga naar Content
Noord-Holland

Geschaarde vrachtwagencombinatie op A2: weg urenlang dicht

27 november 2017, 20.28 uur · Aangepast 28 november 2017, 08.22 uur
Door: · Foto: Team Hoofdwegen Politie

OUDERKERK AAN DE AMSTEL Een vrachtwagencombinatie is gisteravond op de A2 richting Amsterdam geschaard en overdwars op de rijbaan tot stilstand gekomen. De snelweg is daarom urenlang dichtgeweest.

Het ongeluk gebeurde tussen knooppunt Holendrecht en Ouderkerk aan de Amstel. De politie meldde aan AT5 dat de vrachtwagenchauffeur plotseling op zijn rem moest trappen, omdat een automobilist besloot op het laatste moment uit te voegen. Hierdoor raakte de vrachtwagen in de slip en kantelde hij.

De berger heeft de vrachtauto met behulp van meerdere voertuigen van het asfalt gehaald. Omdat de politie de toedracht van het ongeluk onderzocht, bleef de snelweg tot na middernacht afgesloten. Hierdoor kwamen veel automobilisten vast te staan. Verkeer richting Amsterdam kreeg het advies om de borden Haarlem (A9, A4) te volgen en via Schiphol naar Amsterdam te rijden. 

Geen gewonden
De politie Amsterdam liet gisteren via Twitter weten dat er geen andere voertuigen bij het ongeluk betrokken waren. Er zijn geen gewonden gevallen en geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen. 

Foto: @R_Alting