Ga naar Content
Noord-Holland

NH Peilt: Stout kind pak voor de billen of alles uitpraten?

27 november 2017, 11.00 uur · Aangepast 27 november 2017, 11.20 uur
Door: · Foto:

Noord-Holland - Uit een onderzoek van de Hogeschool Leiden in 2015 is gebleken dat ouders overbelast raken door al die adviezen van moderne opvoeddeskundigen. Vandaag de dag gaat men te veel uit de kinderen en kijken ze te weinig naar de ouders. Aldus auteurs Dorine Hermans en Els Rozenbroek.

Goedbedoeld
Hun boek 'Geef dat kind een slok jenever' beleeft binnen vier weken alweer een vijfde druk . Met dit humoristische opvoedboek willen ze duidelijk maken dat je al die goedbedoelde adviezen van pedagogen met een korreltje zout moet nemen, tenminste als je niet onzeker en overspannen wil raken over je eigen opvoedkwaliteiten.

Wijze buurvrouwen
Ze gingen te rade bij hun wijze buurvrouwen op leeftijd en lazen populaire boeken met opvoedingsadvies uit de jaren 50 om eigenwijs advies te geven op vaak voorkomende opvoedkwesties van vandaag de dag.

In de garage
Zo zette buurvrouw Hupperts (90), die negen kinderen kreeg waarvan drie huilbaby’s waren, het ledikantje ’s nachts in de garage. ,,Na drie tot tien dagen was het nachtelijk gehuil afgelopen en mochten ze weer in huis slapen." Een kleuter met een driftbui sleurde ze mee naar zolder en dan deed ze de deur op slot. Dan was het meteen afgelopen.

Wat vind jij?
Hoe ga je om met een stoute kleuter? Krijgt die een pak voor de billen of probeer je met praten te komen tot begrip bij het kind? Laat je reactie en ervaringen achter op Facebook.

NH Peilt is de hele dag online, om 12:40 en 16:40 uur op NH Radio en vanaf 17:00 uur bij NH Nieuws op tv. De meeste reacties op NH Peilt staan op de Facebookpagina van NH Nieuws. Geen Facebook maar wel een mening? Mail je verhaal dan naar [email protected]