Ga naar Content

Dolblije Gerda zoekt hardlopers die haar geleidehond vonden: "Wil ze graag persoonlijk bedanken"

EGMOND AAN ZEE Gerda Schouten kan haar geluk niet op nu haar trouwe viervoeter weer bij haar terug is. "Hè lieverd, ben je weer thuis hè", knuffelt Gerda haar blindegeleidehond Dino. Gerda zoekt nu de hardlopers die hem vanmorgen vonden, zodat ze ze kan bedanken.

Gisterenmiddag loopt Dino samen met zijn baasjes over het strand bij Egmond als hij schrikt van het onweer. "Het was echt een keiharde knal, ik draaide me om en toen was hij weg."

Lees ook: Vermiste blindengeleidehond Dino gevonden door hardlopers

Met man en macht wordt er de hele nacht gezocht naar de golden doodle. "Het was een nachtmerrie. Ik heb amper geslapen, het was slecht weer... ik dacht alleen maar aan hem. Ik was bang dat iemand hem mee zou nemen. Mensen doen de raarste dingen."

Vanmorgen wordt Dino door een stel hardlopers gevonden. "En daar was hij. Iedereen was gek, de hond was gek, wij gek, en huilen natuurlijk. Dino is mijn alles, dankzij hem kan ik van A naar B."

Bedanken
Gerda wil iedereen bedanken die heeft geholpen met zoeken. Maar in het bijzonder de hardlopers die haar hond vanmorgen vonden en de Dierenambulance belden.

"Ik hoop dat ze zich bij de Dierenambulance melden, zodat we ze persoonlijk kunnen bedanken”" zegt ze geëmotioneerd. En knipoogt dan: "Ohja, en Dino krijgt levenslang huisarrest."

Foto: NH Nieuws / Eline Boshuizen