Ga naar Content

Jong Ajax-trainer Michael Reiziger: "Tegendoelpunten waren kinderachtig"

NIJMEGEN De spelers van Jong Ajax gingen met opgeheven hoofd terug de bus in richting Amsterdam na de uitwedstrijd tegen NEC. De ploeg van trainer Michael Reiziger toonde kwaliteit en maakte de wedstrijd tegen de koploper uit de Jupiler League spannend, maar ze verloren de wedstrijd nipt met 2-1.

Vlak na de rust maakte Noussair Mazraoui de eerste treffer van de avond. "Ik weet dat ik een goed schot heb", zegt de middenvelder. "Als ik bij de zestien kom denk ik niet na en schiet." Afgelopen maandag maakte de 20-jarige Mazraoui tegen Jong AZ ook een doelpunt uit een afstandsschot.

Gelijkmaker
"Ik dacht na de 1-0 dat we de wedstrijd naar ons toe gingen trekken. We wilden scherp uit de rust komen, maakte al snel de 1-0, maar kregen er ook weer een tegen." Trainer Reiziger was niet tevreden over de tegentreffers. "Die waren wat kinderachtig. Bij de 1-0 waren we sterkter, maar we werden slordig en NEC gaf steeds meer druk en scoorde."

Lees ook: Jong Ajax verliest topper van NEC

Volwassen
"Ze hebben gestreden en als volwassenen gespeeld", zegt Reiziger. "In de eerste helft kon het twee kanten op gaan. Ik ben tevreden over de manier hoe de jongens met de wedstrijd zjin omgegaan, maar niet tevreden over de manier hoe we de voorsprong uit handen gaven."

Maandag weer
Aanstaande maandag speelt Jong Ajax weer een competitieduel. Dan nemen de Amsterdammers het thuis op tegen FC Dordrecht. "Met de wedstrijd van vandaag in de benen gaan we voelen dat we minder fris zijn dan normaal. Het is zwaar, maar wel een goed leerproces", aldus Mazraoui.