Ga naar Content

Ajax zonder Sinkgraven, Huntelaar en Viergever twijfelachtig

AMSTERDAM Ajax moet het zondag in de Johan Cruijff ArenA doen zonder de geblesseerde Daley Sinkgraven. De verdediger viel in het oefenduel met Borussia Mönchengladbach uit met een knieblessure. Eerder dit seizoen zat de linksback met dezelfde kwetsuur aan de zijlijn.

"Daley zorgde voor veel variatie de afgelopen wedstrijden. Dat gaf ons veel mogelijkheden", sprak Ajax-trainer Marcel Keizer op de persconferentie. "Nu zullen we weer moeten kiezen voor een echte verdediger." Er staat nog een vraagteken achter de namen van Klaas-Jan Huntelaar en Nick Viergever. Zaterdag neemt de technische staf van Ajax een besluit of beide spelers worden opgenomen in de wedstrijdselectie. Damil Dankerlui is uit voorzorg alvast aan de selectie toegevoegd. 

Van Leer
Bij Ajax staat sinds dit seizoen Benjamin van Leer onder contract. De reservedoelman raakte al vroeg in het seizoen geblesseerd. "Ik heb in het begin echt hard moeten werken op trainen. Ik denk ook dat de blessures daardoor zijn ontstaan", verklaarde de doelman zijn afwezigheid. Als vaste waarde in Kerkrade moet hij zich nu schikken in een rol achter eerste doelman André Onana. "Het was een bewuste keuze om als tweede keeper naar Ajax te gaan. Mijn doel is om in het mooie rijtje van Ajax-doelmannen te komen, maar ik weet dat André op dit moment de eerste doelman is." 

Tachtig verschillende spelers
Veel informatie over Roda JC kon Van Leer niet geven. "Roda JC is weer een heel nieuw team. Ik heb in drie jaar denk ik tachtig verschillende teamgenoten gehad." De Limburgse spelersgroep staat dit jaar onder leiding van Robert Molenaar, vorig jaar nog actief bij FC Volendam.

Topfitte Kluivert 
Justin Kluivert liet vorige week, in het met 8-0 gewonnen duel tegen NAC Breda, zien dat hij weer de oude is. De buitenspeler was dreigend en leverde een assist af bij de 2-0 van Donny van den Beek. "Ik voel me steeds fitter, ik zat niet helemaal lekker in mijn vel, maar dat gaat nu steeds beter", verklaarde Kluivert zijn matige optredens in de eerste wedstrijden. 

Wie op linksbuiten?
Amin Younes was vorige week afwezig met een blessure, zijn plek werd ingenomen door Kluivert. Nu de Duitser weer fit genoeg is, is het de grote vraag wie Marcel Keizer gaat opstellen. Kluivert: "Ik hoop dat ik zondag mag spelen, maar er zijn ook anderen die natuurlijk op linksbuiten kunnen spelen", doelt de zoon Kluivert op Younes. De kritiek die wordt geuit op Younes vindt hij niet terecht. "De mensen van afstand hebben makkelijk praten want die zijn er niet elke dag bij. Younes traint altijd hard en leeft er echt voor."