Ga naar Content

Fred Teeven rijdt binnenkort als buschauffeur door Haarlem

HAARLEM Oud-staatssecretaris van Justitie Fred Teeven zet zijn politieke carrière op een lager pitje en kruipt sinds kort achter het stuur van een Connexxion-bus. De buschauffeur in spe rijdt binnenkort door regio Haarlem en zegt daarmee een jongensdroom waar te maken.

Toen bekend werd dat hij als toenmalige officier van justitie in 2001 een overeenkomst had gesloten met crimineel Cees H., ontstond een vertrouwenscrisis in het kabinet. Teeven stapte in mei 2015 samen met minister Ivo Opstelten op vanwege deze 'bonnetjesaffaire'.

Hoewel hij sindsdien op wachtgeld zit, wilde hij niet thuis blijven wachten op een nieuwe baan. "Ik had al steeds in mijn hoofd internationaal vrachtwagenchauffeur te worden, maar toen de kans zich voordeed anderhalve dag per week in mijn regio op de bus te zitten, werd ik meteen enthousiast", zegt Teeven tegen De Telegraaf.

De bewindsman heeft al een lange tijd een 'grootrijbewijs'. Ook zou hij voor zijn politieke carrière al touringcarchauffeur zijn geweest. "Ik doe het chauffeurswerk parttime en heb mijn introductiecursus net achter de rug." Teeven doet aankomende week zijn examen.

Foto: ANP