Ga naar Content

FC Volendam moet Veerman missen maar heeft Kwakman terug

VOLENDAM Trainer Misha Salden moet vrijdagavond in de thuiswedstrijd tegen FC Emmen spelmaker Joey Veerman missen. De middenvelder van FC Volendam heeft last van een spierblessure bij zijn bil. Tegenover de afwezigheid van Veerman staat de terugkeer van Kees Kwakman die ruim twee maanden uit de roulatie was.

"Als Joey vrijdag speelt, is de kans dat hij er maandag tegen Jong AZ bij is nihil", aldus Salden. Veerman hoopt met een paar dagen extra rust voldoende hersteld te zijn om maandag te kunnen spelen. 

Rentree Kees Kwakman
Kwakman maakte afgelopen zaterdag zijn rentree met Jong FC Volendam tegen ACV. De routinier speelde volgens planning één helft en kon deze week zonder problemen trainen. Op 8 september speelde hij voor het laatst een wedstrijd in het eerste. Salden: "Ik hoop dat we met Kees erbij wat rustiger aan de bal zijn. Dan wordt het verdedigend ook wat makkelijker."

Ties Evers is ook weer fit. De rechtsback keert daardoor terug in het basisteam, waardoor Mo Betti naar de bank verhuist. Daar zit ook Roy Tol. De speler van Jong FC Volendam is aan de selectie toegevoegd, omdat Luis Pedro met rugklachten kampt.

FC Emmen angstgegner
FC Volendam zou FC Emmen met recht een angstgegner mogen noemen. Van de laatste acht competitieduels wist FC Volendam er slechts eentje te winnen. Dat was in 2015. In het Kras-stadion maakte Kevin Brands destijds in de 90e (!) minuut het winnende doelpunt (3-2). De overige zeven duels gingen verloren. Overigens steekt de ploeg van trainer Dick Lukkien niet in een blakende vorm. De huidige nummer tien won half oktober, thuis tegen Jong PSV (3-1), voor het laatst. De vier duels daarna leverden slechts twee punten op.

Opstelling FC Volendam: Verhulst; Evers, Schouten, Schilder, Smal; Visser, Plat, Kwakman; Doodeman, Stroo en Antwi

FC Volendam - FC Emmen begint vrijdagavond om 20.00 uur. Het duel is rechtstreeks te volgen op de radio in NH Sport. 

Lees ook: Berry Smit drukt speculaties over FC Volendam de kop in

Foto: NH Sport/Edward Dekker