Ga naar Content
Noord-Holland

Beverwijk sluit buitenschoolse opvang en kinderdagverblijf: "Veiligheid in het geding"

23 november 2017, 13.50 uur
Door: · Foto: Google Streetview

BEVERWIJK Een locatie voor buitenschoolse opvang en een kinderdagverblijf in Beverwijk zijn met onmiddellijke ingang gesloten. Volgens de gemeente is de veiligheid van de kinderen in het geding.

Het gaat om buitenschoolsopvang Tasmaanse Duivels en kinderdagverblijf Jumpertje, die allebei door dezelfde eigenaar worden geëxploiteerd. Reden voor de gemeente om de man een exploitatieverbod op te leggen.   

De toezichthouder van de GGD heeft herhaaldelijk geconstateerd dat er te weinig gekwalificeerd personeel op de locaties aanwezig is. "Het college is hiertoe (exploitatieverbod, red) overgegaan, omdat naar het oordeel van het college de veiligheid van de op te vangen kinderen in het geding is", schrijft de gemeente in een persbericht. 

De medewerkers die wel aanwezig waren, zijn wel voldoende gekwalificeerd, zo benadrukt de gemeente tegen NH Nieuws. Het exploitatieverbod geldt zolang de eigenaar niet voldoet aan het schriftelijk bevel en de kinderopvang niet volgens de geldende criteria organiseert.