Ga naar Content

Joris van Overeem waakt voor strijdbaar FC Twente

ALKMAAR AZ neemt het vrijdagavond in eigen huis op tegen FC Twente. Joris van Overeem kijkt uit naar de wedstrijd, maar onderschat de tegenstander niet.

AZ staat keurig derde in de eredivisie, FC Twente staat zestiende. Joris van Overeem: "Ik denk dat ze totnutoe wisselvallig presteren. Maar nu hebben ze een nieuwe trainer, Gertjan Verbeek. Ik denk dat ze vanaf nu een stijgende lijn te pakken willen hebben. Twente is een goed team, met goede spelers. Ik denk dat die spelers ook door het vuur willen gaan voor Verbeek. Dat is wel aan hem besteed."

Echt team
De uitwedstrijd tegen Roda JC werd moeizaam gewonnen door AZ met 0-1. Verder is Van Overeem tevreden: "We staan derde in de competitie met leuk voetbal. De laatste wedstrijd uit bij Roda was minder, maar Roda uit is voor AZ altijd lastig. Ik denk dat AZ al vanaf het begin van het seizoen prima draait. We hebben even een moeilijke periode gehad, maar we hebben het weer snel opgepakt. Ik heb gewoon het gevoel dat het een echt team is, ook blessures weten we steeds goed op te vangen"

Goed gevoel
Van Overeem startte na een blessure in Kerkrade weer in de basis: "Ik heb twee wedstrijden gemist door een hamstringblessure. Daar baalde ik heel erg van, maar het was niet slim om een risico te nemen. Maar nu ben ik er weer, het goede gevoel is er weer."

AZ - FC Twente begint vrijdagavond om 20.00 uur en is live te horen op NH Radio. Klaas Jan Bos verzorgt het wedstrijdcommentaar in NH Sport.

Foto: Pro Shots/Erwin Spek