Ga naar Content

Berry Smit drukt speculaties over FC Volendam de kop in

VOLENDAM Assistent-trainer Berry Smit stond donderdagochtend gewoon op het veld bij FC Volendam. De Volendammer vertrekt per 1 december bij de voetbalclub omdat hij een baan heeft aangenomen bij een bouwbedrijf.

Zijn vertrek heeft volgens eigen zeggen helemaal niks te maken met de slechte prestaties van de FC dit seizoen. "Ze moeten ophouden met die onzin", zei Smit voordat hij het veld opstapte. "Als jij zo'n aanbod had gekregen van Kees Jansma was je ook vertrokken."

De spelersgroep is donderdag geïnformeerd over het hoe en waarom. Wie de taken van Smit moet gaan overnemen, is nog niet bekend. Trainer Misha Salden heeft naast Smit ook Johan Steur nog als assistent. Donderdag stond ook Nico Runderkamp als assistent op het veld. Dat gebeurde overigens al vaker dit seizoen.

Toekomstplan
"Je moet een plan maken voor de toekomst, ook voor je gezin", licht Smit zijn keuze toe. "Ik heb het erg druk en ik had al wat oriënterende gesprekken gehad met de VAB Afbouw. Eind juni loopt mijn contract bij Volendam af en we wat zijn sneller bij elkaar gekomen. Ik heb de kans gekregen van Volendam en daar ben ik heel blij mee."

Berry Smit is behalve assistent bij het eerste ook al zes jaar trainer van het beloftenteam. Wie hem daar als eindverantwoordelijke gaat opvolgen, is nog niet bekend. "Het kan ook zijn dat we dat intern gaan oplossen", aldus Salden. Zaterdag tegen Magreb'90 en volgende week, uit tegen Spakenburg, zal Smit nog op de bank plaatsnemen. Ook zijn werkzaamheden voor de voetbalacademie rondt hij pas aan het einde van dit jaar af.

Vrijdagavond speelt FC Volendam, hekkensluiter in de Jupiler League, thuis tegen FC Emmen. Dat duel kun je live volgen in NH Sport. De radio-uitzending begint om 19.00 uur.