Nederlandse hockeyvrouwen stomen door naar halve finale HWL

23 november 2017, 11.23 uur · Aangepast 23 november 2017, 11.40 uur
Door: · Foto: ANP/Sander Koning

AUCKLAND De Nederlandse hockeyvrouwen staan in de halve finale van de Hockey World League. In Auckland werd China in de kwartfinale met 4-0 verslagen.

De Nederlandse vrouwen wonnen in Auckland alle duels en kregen nog geen doelpunt tegen. Ook China wist in de kwartfinale geen vuist te maken tegen Oranje. Al na vier minuten scoorde Lidewij Welten de openingstreffer. In het tweede kwart trof aanvoerder Marloes Keetels doel en tegen het einde van de wedstrijd liep Nederland uit naar 4-0 dankzij een benutte strafcorner door Caia van Maasakker en een velddoelpunt van Frédérique Matla.

Eerder won Oranje in Auckland met 4-0 van Nieuw-Zeeland, met 2-0 van de Verenigde Staten en met 3-0 van Zuid-Korea. De Koreaanse vrouwen zijn zaterdag de tegenstander in de halve finale, na een verrassende overwinning op Duitsland. De winst op China was de zeventiende overwinning op rij voor de ploeg van bondscoach Alyson Annan.