Ga naar Content
Noord-Holland

Zoenende vrouwen mishandeld in Amsterdam: "Ze lachten om ons"

23 november 2017, 12.18 uur
Door: · Foto: Shutterstock

AMSTERDAM Documentairemaker Denise Kelm Soares en een andere vrouw zijn in de nacht van maandag op dinsdag mishandeld. De twee vrouwen stonden op straat in Amsterdam te zoenen toen een groep jongens hen aanviel.

De twee vrouwen waren met een groep aan het stappen in de stad, meldt Trouw. Rond 4.00 uur liepen zij samen de laatste club uit en waren daarna op straat aangevallen. "Ik kan me niet precies herinneren wat er is gebeurd", vertelt Soares tegen de krant.

"Ik weet nog dat ik haar kuste en dat er twee of drie jongens naar ons schreeuwden. Ik begreep niet wat. Daarna weet ik dat ik op de grond lag en dat er veel bloed was."

De vrouwen zijn met een taxi naar het ziekenhuis gegaan. De 31-jarige Soares is tegen haar hoofd getrapt en moest worden nagekeken voor een hersenschudding. Het andere slachtoffer was in haar buik getrapt. "De emotionele aanval is het ergst. Toen de jongens wegliepen moesten ze lachen. Ze lachten om ons terwijl ze wegrenden."

Soares is in Amsterdam voor het documentairefestival IDFA. Hier wordt ook een documentaire van haar getoond. 

Aangifte
De politie heeft bevestigd dat er aangifte is gedaan van de mishandeling en zoekt nu getuigen en de daders. Het is niet bekend waar het incident exact is gebeurd.