Ga naar Content
Sport

Assistent-trainer Berry Smit verlaat FC Volendam

22 november 2017, 23.09 uur · Aangepast 23 november 2017, 00.08 uur
Door: · Foto: Pro Shots/Toin Damen

VOLENDAM Berry Smit stopt per direct als assistent-trainer van FC Volendam. Hij kiest voor zijn maatschappelijke loopbaan. Smit was, naast assistent bij het eerste elftal, de hoofdtrainer bij Jong FC Volendam.

Smit zou een functie als uitvoerder in de bouw hebben aanvaard bij een stukadoorsbedrijf in Volendam. Dat meldt het Noordhollands Dagblad. Zelf wilde Smit woensdagavond nog geen commentaar geven op het besluit. "Morgen wordt alles duidelijk", zegt Smit tegenover Tjerkstra Media.

Zevende seizoen
Het was al het zevende seizoen dat Smit als assistent bij het eerste elftal van de Volendammers fungeerde. Zo was hij assistent van Gert Kruys, Hans de Koning, Robert Molenaar en dit seizoen van Misha Salden. Twee keer nam hij samen met Johan Steur tijdelijk de leiding bij het eerste elftal over. Eerst na het voortijdige vertrek van Kruys en, afgelopen jaar na het vertrek van Molenaar.

Lees ook: Robert Molenaar per direct weg bij FC Volendam

In 2015 verlengde Smit zijn contract bij de Volendammers nog met drie jaar.

Jong FC Volendam
Naast zijn functie als assistent-trainer van het eerst is Smit al zes jaar trainer van Jong FC Volendam. In het verleden werkte hij ook twaalf jaar als jeugdtrainer bij FC Volendam. Hij is nu bovendien aan zijn vierde seizoen bezig bij de amateurs van RKAV Volendam.