Ga naar Content
Noord-Holland

Geliefde Amsterdamse straatmuzikant 'Blinde Bennie' (61) overleden

22 november 2017, 21.03 uur · Aangepast 22 november 2017, 21.17 uur
Door: · Foto: NH

AMSTERDAM (AT5) De Amsterdamse straatmuzikant Bennie Volkens is afgelopen maandag overleden. Volkens, beter bekend als 'Blinde Bennie', was tientallen jaren een begrip op en rond de Dam in Amsterdam waar hij met zijn buikorgel geld ophaalde.

In 2011 ontstond er grote onrust nadat hij door agenten werd opgepakt, omdat hij geen vergunning had. Uiteindelijk kreeg hij toch toestemming om te blijven spelen. 

Lees ook: Woede over arrestatie Bennie de blinde orgelman

Vorig jaar werd hij ernstig ziek. In oktober kreeg 'Blinde Bennie' te horen dat hij was uitbehandeld. Hij stond in september voor het laatst op de Dam in Amsterdam, maar zei met een goed gevoel terug te kijken op zijn tijd als orgeldraaier.

Lees ook: Blinde Bennie mag weer spelen op de Dam

Crowdfunding
"Het was mijn droom om zelfstandig in mijn levensonderhoud te voorzien. Maar de laatste jaren ging het minder, ook financieel." Om 'Blinde Bennie' en zijn vrouw een hart onder de riem te steken werd er een crowdfunding voor hem opgestart. Ze wilden nog graag een keer uit eten met zijn tweeën. In totaal werd er meer dan 10.000 euro opgehaald, bijna het dubbele van het oorspronkelijke doel. 

Afgelopen maandag is hij op 61-jarige leeftijd overleden.