Ga naar Content
Sport

Zeven speelsters Ajax vrouwen in selectie Oranje Leeuwinnen

22 november 2017, 16.00 uur · Aangepast 22 november 2017, 16.31 uur
Door: · Foto: Twitter Ajax-vrouwen

AMSTERDAM Bondscoach Sarina Wiegman van de Oranje Leeuwinnen heeft zeven speelsters van Ajax opgenomen in de selectie voor de WK-kwalificatieduels tegen Slowakije en Ierland.

Op vrijdag 24 november speelt Oranje de uitwedstrijd tegen Slowakije in Senec. Op 28 november ontvangt Oranje in een uitverkocht stadion in Nijmegen de vrouwen van Ierland. Met Merel van Dongen (foto), Sisca Folkertsma, Stefanie van der Gragt, Lize Kop, Desiree van Lunteren, Liza van der Most en Kelly Zeeman zijn de Ajax vrouwen goed vertegenwoordigd in het Nederlands elftal.

Groep 3
Nederland is ingedeeld in groep 3 van de kwalificatie, naast Ierland en Slowakije zijn Noorwegen en Noord-Ierland daarin de tegenstanders. Oranje opende de kwalificatie met een nipte 1-0 zege op Noorwegen. De zeven groepswinnaars plaatsen zich rechtstreeks voor het WK in Frankrijk in 2019, de vier beste nummers twee spelen in een play-off om het laatste ticket. Op het WK zijn in totaal 24 landen actief, voor Europese landen zijn in totaal acht tickets te verdienen.