Ga naar Content
Sport

UPDATE Dreigementen reden voor opstappen voltallig bestuur ASV De Dijk

22 november 2017, 17.21 uur · Aangepast 23 november 2017, 00.14 uur
Door: · Foto: NH/Thomas Brood

AMSTERDAM Het voltallige bestuur van ASV De Dijk is dinsdagavond afgetreden tijdens de algemene ledenvergadering.

Dreigementen aan het adres van meerdere bestuursleden liggen daaraan ten grondslag. Woordvoerder Bart-Jan Brouwer van De Dijk zegt tegen NH Sport: "Het bestuur stapt op, omdat de laatste dagen er uitingen van intimidatie en agressie aan enkele bestuursleden zijn geweest. Om verdere escalatie te voorkomen en de sfeer binnen de vereniging niet in gevaar te brengen, is unaniem besloten af te treden. Het bestuur maakt hiermee de weg vrij om de club er weer bovenop te helpen."

Geen fysieke bedreigingen
Volgens Brouwer gaat het niet om fysieke bedreigingen. De dreigementen zijn afkomstig van leden van de vereniging, terwijl de sfeer op de algemene ledenvergadering dinsdagavond goed was: "Ik had een stortvloed aan vragen en opmerkingen verwacht, maar die bleven uit. Ik was eigenlijk al vrij vroeg weer thuis." 

Melding bij de politie
Het afgetreden bestuur heeft bij de politie melding gedaan van de dreigementen. Binnen de vereniging buigt de commissie sportiviteit en respect zich over de zaak. Op 9 januari wordt opnieuw een algemene ledenvergadering gehouden, dan kan een nieuw bestuur worden gekozen.

Lees ook: Sponsor Braspenning informeert spelers De Dijk over situatie

Het rommelt al langer bij De Dijk. Hoofdsponsor Heino Braspenning keerde een paar weken geleden de club de rug toe na een meningsverschil met de voorzitter over het beleid van de club. Bart-Jan Brouwer: "Het gekke aan de situatie is dat er eigenlijk ook weer niet zoveel aan de hand is. Er is een verschil van inzicht hoe het verder met de club moet tussen het bestuur en de sponsor, maar aan alle verplichtingen richting de spelers wordt tot aan het einde van het seizoen voldaan. Dus daar hoeft niemand zich zorgen over te maken. De club moet zorgen dat we volgend seizoen weer in de tweede divisie spelen en dat we het financieel weer voor elkaar krijgen. Maar daar hebben we de tijd voor."

Terugkeer Braspenning ongewis
Of het opstappen van het bestuur de weg vrijmaakt voor een terugkeer van sponsor Heino Braspenning kan Brouwer niet zeggen: "Dat is mogelijk. Er wordt zometeen een nieuw bestuur geïnstalleerd, we weten nu nog niet hoe dat bestuur eruit ziet. Een terugkeer van Braspenning kan ik nu dus niet uitsluiten. Het lijkt me niet, maar ik sluit het niet uit."

Mogelijk vertrek spelers
Brouwer houdt er wel rekening mee dat een aantal spelers van het eerste elftal in de winterstop vertrekt naar een andere club: "Ja, daar hou je rekening mee, maar ik heb echt geen idee. Het blijft nog even onduidelijk. Maar ik maak me geen zorgen over het voortbestaan van de club. De voetbalclub floreert echt enorm, er wordt zoveel gedaan met de jeugd en het zaterdagelftal loopt prima. Wat dat betreft, maak ik me totaal geen zorgen. Nu is het even storm, maar het kan goed zijn dat het over een paar maanden weer is gaan liggen en dat het hartstikke goed gaat.

Lees ook: Twisker: "Ik maak donderdag de balans op"

Trainer Jochem Twisker vertrekt na dit seizoen bij De Dijk. Donderdag staat er weer een training van de selectie van De Dijk op het programma, Twisker weet dan hoeveel spelers er komen opdagen.