Ajax is de nummer vier van de Bundesliga de baas

21 november 2017, 20.21 uur · Aangepast 21 november 2017, 21.24 uur
Door: · Foto: Pro Shots/Erwin Spek

AMSTERDAM Ajax heeft vanavond in een oefenwedstrijd met 2-1 gewonnen van Borussia Mönchengladbach, de nummer vier van de Bundesliga. Hoewel het dus om een oefenwedstrijd ging was de ArenA goed gevuld met enthousiaste supporters.

Beide ploegen speelden met een aangepaste startende elf. Zo ontbraken bij Ajax keeper André Onana, aanvoerder Joël Veltman, Hakim Ziyech en Kasper Dolberg. Borussia paste zijn team nog verder aan gaf ook veel spelers van het tweede en uit de jeugd een kans. In de tweede helft werd er flink doorgewisseld.

Ajax sterker
Hoewel de eerste grote kans voor de Duitsers was, waarbij Benjamin van Leer goed ingreep, was Ajax de betere ploeg. Binnen een kwartier kwam de ploeg van coach Marcel Keizer op voorsprong. Een gekrulde vrije trap van Justin Kluivert werd door Reece Oxford in eigen doel gekopt en daarmee zette hij Ajax op 1-0.

Klaas-Jan Huntelaar was nog dicht bij de 2-0 op een mooie pass van Matthijs de Ligt, en de Duitse doelman verslikte zich bijna in een terugspeelbal, maar de rust ging in met een 1-0 voorsprong voor Ajax.

In de tweede helft werd er flink doorgewisseld. Borussia nam de wedstrijd iets serieuzer en dat leidde in de 57e minuut tot de 1-1. Via de paal kwam de bal voor de voeten van Vicenzo Grifo die scoorde.

Dolberg 2-1
Dennis Johnsson was twee keer dicht bij zijn eerste goal voor Ajax, maar zijn schoten gingen naast en over. De 2-1 kwam er toch een kwartier voor tijd. Siem de Jong gaf een voorzet die door Kasper Dolberg in het doel werd geschoven.

Lekkere aanval hoor! De 2-1 zojuist bij #ajabor ❌❌❌ pic.twitter.com/fTPa1wNcsg

— AFC Ajax (@AFCAjax) November 21, 2017

In de slotfase hadden Frenkie de Jong en Hakim Ziyech nog goede kansen om de score op te voeren. Zeefuik zorgde bijna voor de gelijkmaker in eigen doel, maar het bleef bij de 2-1.

Opstelling Ajax: Van Leer; Zeefuik, De Ligt, Wöber (Veltman/46), Sinkgraven (Dankerlui/73); Van de Beek (Schöne/63), F. de Jong, S. de Jong, Neres (Johnsen/46), Huntelaar (Dolberg/46),  Kluivert (Ziyech/63)

Opstelling Borussia Mönchengladbach: Sippel; Jantschke, Hoffmanns, Oxford, Benger; Beyer (Rütten/22), Cuisance (Herzog/73), Herrmann, Grifo; Villalba (Ayeboah/66), Drmic (Bobadilla/46)