Ga naar Content

Matthijs Büchli in topvorm naar WK

SANTPOORT Het gaat goed met baanwielrenner Matthijs Büchli. De afgelopen maanden laat de Santpoorter zien in absolute topvorm te zijn. Inmiddels is hij druk bezig met de voorbereidingen op het WK dat in februari in Apeldoorn wordt gehouden.

Büchli is sinds dit jaar aan het rennen bij Beat Cycling Club. Een nieuw team onder leiding van trainer Tim Veldt. "Tim heeft veel ervaring op de onderdelen die ik doe: de teamsprint en de keirin. Ik heb nog samen met hem gereden, dus wat dat betreft is het een ontspannen coach", aldus Büchli.

Dat de 24-jarige in absolute topvorm is bleek half november. Tijdens de wereldbeker in Manchester kwam hij hard ten val tijdens het sprinttoernooi. Toch knokte hij zich terug en won hij de volgende dag goud op de keirin. "Een gouden medaille had ik nooit verwacht na die valpartij. Dat is wel een rollercoaster die je dan meemaakt. Je gaat van enorm balen naar bizar blij", vertelt hij trots. 

Inmiddels behoort Büchli dus tot één van de favorieten op het WK. "Ik hoop te kunnen rijden op de teamsprint en de keirin. In het verleden heb ik laten zien dat ik het hoogste podiumplekje kan pakken. Daar ga ik dan ook voor."

Foto: NH