Ga naar Content
Sport

Sponsor Braspenning informeert spelers De Dijk over situatie

21 november 2017, 17.31 uur
Door: · Foto: Het Amsterdamsche voetbal

AMSTERDAM Heino Braspenning, de sponsor van ASV De Dijk, heeft maandagavond in een overleg met de spelersgroep en technische staf meer duidelijkheid gegeven over de financiële situatie van de club. De hoofdsponsor geeft aan zijn financiële beloften na te komen tot het einde van het seizoen.

Dat meldt Het Amsterdamsche Voetbal op haar website. Braspenning had dat al eerder laten weten, maar bevestigde dit nog een keer aan de spelersgroep. "Ik zal mijn financiële verplichtingen naar de club en de spelers nakomen tot het eind van het seizoen", vertelde Braspenning. "Daar hoeven ze zich geen zorgen over te maken." 

Lees ook: Onrust houdt aan bij ASV De Dijk

Afgelopen zaterdag speelde De Dijk tegen AFC, maar miste door de huidige onzekere situatie een aantal spelers. Braspenning zei hierover: "Het is aan de spelers of ze voor De Dijk willen blijven spelen of niet. Ik wil benadrukken dat ik niemand heb verboden om te spelen tegen AFC." 

Lees ook: AFC verlaat de laatste plek na winst op De Dijk

Over de reden van het opstappen als hoofdsponsor van De Dijk heeft Braspenning nog niet veel losgelaten. Toch kwam er in het overleg van afgelopen maandagavond nog iets uit: "Ik heb de spelers gezegd hoe ik erin sta. Dat het tussen mij en de voorzitter niet meer goed gaat, komt doordat we een behoorlijk verschil van inzicht hebben over de toekomst van de club."