Nederlandse Tennisbond zet vraagtekens bij hoge straf amateurtennisser

AMERSFOORT - De Nederlandse tennisbond KNLTB zet vragentekens bij de twee jaar durende schorsing van amateurtennisser Jake Mak uit Ursem. De 28-jarige Jake heeft de straf gekregen omdat hij een bloedtest weigerde, vanwege een nare ervaring met bloed prikken.

Jake heeft begin dit jaar een bloedtest van het Internationale Tennisfederatie (ITF) geweigerd bij een internationaal toernooi. Hij kan namelijk niet tegen bloed prikken en had hier in 2012 een slechte ervaring mee. Omdat hij de dopingtest weigerde is Jake door het ITF geschorst voor twee jaar. De amateurspeler mag niet eens op een tennispark komen. 

Lees ook: Tennisser geschorst na weigeren bloedtest: "Ik mag niet eens op het tennispark komen"

Het KNLTB vertelt aan NH Nieuws dat zij achter het optreden van ITF bij doping staan, maar wel vraagtekens zet bij de hoogte van Jake's straf gezien de omstandigheden. Zij vindt het belangrijk om te laten weten dat er geen grote fouten zijn gemaakt door Jake. 

"Echter zijn dit de (internationale) regels die gelden, waar wij geen invloed op hebben. Waar mogelijk heeft de KNLTB Jake dan ook ondersteund in het gehele proces," laat een woordvoerder van KNLTB weten. 

Meer over dit onderwerp:
Tennis ursem nieuws
Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws