Ga naar Content
Noord-Holland

Tante vroeg Michael lichaam weg te werken: "Mijn eigen oom, die ga ik toch niet in stukjes hakken?"

21 november 2017, 15.00 uur · Aangepast 21 november 2017, 15.43 uur
Door: · Foto: AT5

AMSTERDAM (AT5) Michael Campagne kreeg deze zomer misschien wel het meest bizarre verzoek van zijn leven. Zijn oom Roberto was doodgeschoten na een ruzie met zijn partner. De vraag aan Michael: "Kun jij ons helpen het lichaam te laten verdwijnen?"

De 51-jarige Roberto Campagne werd tussen 16 en 20 augustus doodgeschoten en in zeil gewikkeld en achtergelaten in de Nova Zemblastraat in Amsterdam. Zijn vrouw (52) en zoon (22) worden verdacht van de moord. Vervolgens zouden zij één of meerdere partijen hebben benaderd om het lichaam tegen betaling 'weg te werken'. 

Lees ook: Moeder en zoon verdacht van doodschieten vader in Amsterdam

Neef Michael is naar eigen zeggen een van die partijen. "Ze hebben eerst anderen benaderd, daarom heeft het enkele dagen geduurd", vertelt Michael in een uitgebreid interview met AT5. Hij twijfelt even, maar komt snel tot bezinning. "Mijn eigen oom, de man die voor me heeft gezorgd en voor me klaar stond. We hebben wel onze ruzies gehad maar dat wil niet zeggen dat ik hem in stukjes ga hakken en in de bosjes ga dumpen? Zo werkt het niet."

Lees ook: Verdachten Nova Zemblastraat zijn bekenden van overleden man

Michaels tante zegt dat zij en haar zoon uit zelfverdediging handelden, Roberto zou gewelddadig zijn geworden. "Hij had zijn gebreken. Maar om nou te zeggen dat hij op zo'n brute manier afgeslacht moest worden om vervolgens een paar dagen in de gang te laten liggen. Ingetaped in zeil, alsof het een dier is. Dat verdient zelfs een dier niet." 

De 22-jarige Ferjo C. en Trijn R. melden zich uiteindelijk zelf bij de politie. Zij geven aan betrokken te zijn bij de dood van Roberto. Vanmiddag is er een eerste pro formazitting in de zaak.

Bekijk en lees het hele interview met Michael Campagne bij AT5