Ga naar Content

Drukste ochtendspits van dit jaar door acht ongelukken in één uur tijd

NOORD-HOLLAND De extreem drukke ochtendspits vanmorgen werd geplaagd door ongelukken. Volgens Carlijn Hubregtse van de VerkeersInformatieDienst gebeurden er binnen een uur tijd maar liefst acht ongelukken op de Noord-Hollandse wegen.

De A4 is volgens de VID een van de grootste knelpunten in Noord-Holland en ook vandaag stond het verkeer daar weer muurvast. Door een ongeluk waren twee rijstroken richting Amsterdam dicht. Op de A8 voor de Coentunnel en op de verbindingsweg tussen de A2 en A9 hadden automobilisten ook last van files door een ongeluk.

Lees ook: Opnieuw filerecord: verkeer op Noord-Hollandse snelwegen muurvast

Het is bijzonder dat er zoveel ongelukken in zo'n korte tijd gebeuren. "Acht ongelukken binnen een uur is wel veel. Er is niets tegen te doen, er zijn verschillende oorzaken en een ongeluk zit in een klein hoekje", vertelt Hubregtse aan NH Nieuws.  

De komende maanden zullen er meer files op de weg zijn. "We zien dat er heel veel woon-werk verkeer op de weg is, met name rond deze periode", aldus Hubregtse. "Het weer speelt ook heel erg mee in het verkeer. Zodra er maar een spatje regen valt worden de files die er staan gewoon langer."

Foto: ANP/Lex van Lieshout