Ga naar Content
Noord-Holland

Opnieuw filerecord: verkeer op Noord-Hollandse snelwegen muurvast

21 november 2017, 08.30 uur · Aangepast 21 november 2017, 10.43 uur
Door: · Foto: ANP/Remko de Waal

NOORD-HOLLAND Na de zware ochtendspits van gisteren staan er vanochtend opnieuw lange files op de snelwegen. Hoewel het minder hard regent dan gisteren, is het record van gisteren (392 km) alweer gesneuveld. Door het hele land staat 430 kilometer file.

In Noord-Holland kwam de ochtendspits vandaag bijzonder vroeg op gang, zo liet de VID aan NH Nieuws weten. Rond 7.00 uur stond het verkeer op de A7, A9 en A22 al flink vast.

Rond dat tijdstip waren de problemen het grootst ter hoogte van Holendrecht. Omdat er op de verbindingsweg tussen de A2 en de A9 een auto uit de bocht gevlogen, was die weg enige tijd afgesloten en werd het verkeer omgeleid via de afrit Abcoude. 

Lees ook: Regen en ongelukken zorgen voor drukste ochtendspits van het jaar

Sindsdien is de vertraging alleen maar toegenomen. Inmiddels staat er op de A1 richting Amsterdam zo'n 7 kilometer file en op de A2 richting Amsterdam 9 kilometer file. Tussen Hoorn en Zaandam staat 6 kilometer file. Ook op de A6 richting Muiden staat het verkeer over een lengte van 17 kilometer vast. 

Automobilisten op de A9 richting Amstelveen moeten nog meer geduld hebben. Zij komen ter hoogte van Aalsmeer in een file van bijna twintig kilometer terecht, meldt de ANWB.